Előző
Következő
új cikk

Külföld

Robbanás egy cseh vegyi üzemben

nepszava.hu|2018. márc 22. 12:00
[A+ A-]

A robbanás helyszíne. Fotó: Michal CIZEK / AFP

Hatan meghaltak egy csehországi vegyi üzemben történt robbanásban, tudósít a Washington Post. Vladimira Kerekova tűzoltósági szóvivő szerint a detonációnak több sérültje is van.

Az eset a Synthos nevű, Kralupy-ban található gyártelepen történt, Prágától északra. Egy ismeretlen anyaggal töltött tartály robbant fel, nyilatkozta Petr Holecek, Kralupy polgármestere. Holecek szerint a város lakossága nem került veszélybe.

Az áldozatok állítólag lengyel állampolgárok - jelentette a Seznam.cz hírportál. A rendőrség azonban ezt délig nem erősítette meg.

Két embert súlyos égési sebekkel mentőhelikopterrel a prágai Vinohrady kórházba szállítottak, több személyt pedig a helyszínen kezeltek az orvosok.

A kralupy-i vegyiművek a lengyel PKN Orlen csoport tulajdonában van, de a gyártelepen több más vegyipari cég is működik. Markéta Johnová rendőrségi szóvivő közölte, hogy a robbanásra nagy valószínűséggel a Ceská rafinérská olajfinomítóban került sor, amely az Unipetrol társaság része. Pavel Kaindl, az Unipetrol szóvivője ezt később megerősítette.

A nem hivatalos információk szerint a robbanásra a kerozintartályok tisztítása közben került sor. Részletek nem ismeretesek.

Nem várhatóak további robbanások, közölte a sajtóval Petr Svoboda, egy másik tűzoltósági szóvivő. Mint mondta, a sérültek közül legalább ketten kórházi ellátásra szorulnak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!