Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Mérgező gyom a fűszerköményben

nepszava.hu|2018. márc 22. 12:27
[A+ A-]

Fűszerkömény. Illusztráció: Nicolas Leser / Mood4Food / foodcollection

Csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket hívott vissza az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság, írják honlapjukon.

Az érintett termékek, tételek nyomon követése és a vállalkozások vizsgálata folyamatban van, írják. Ez idáig három vállalkozóról tudják biztosan, hogy érintett: Chili Produkt Fűszerkereskedelmi Kft., Szeged; Dr. Markovics Antal egyéni vállalkozó, Pécs; Aroma Trans Europe Kft., Budapest/Tiszakécske.

A vállalkozások alábbi lejárati idejű tételeit vonta ki a forgalomból a hatóság: 2018. július 31-i lejáratú egész fűszerkömény; 2019. május 19-i lejáratú egész fűszerkömény és 2019. augusztus 31-i lejáratú őrölt fűszerkömény.

Üzemekbe, vendéglátó egységekbe és háztartásokba egyaránt kerülhettek az érintett tételek. A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékeket ne fogyasszák el, ne használják fel és az alábbi tünetek jelentkezése esetén haladéktalanul forduljanak orvoshoz.

A csattanó maszlag fogyasztása azonnali panaszokat okozhat: hatására pupillatágulás, látási problémák, szájszárazság, gyengeség, kimerültség, szomjúság, szédüléses tünetek jelentkezhetnek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!