Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Kigyulladt az Operaház teteje

nepszava.hu|2018. márc 27. 16:43
[A+ A-]

A Magyar Állami Operaház. Illusztráció: Népszava

Tűz keletkezett Budapest VI. kerületében, az Operaház tetőszerkezetében, írja a Katasztrófavédelem. A tüzet sikerült megfékezni, az első hírek szerint senki sem sérült meg.

A tető bádoglemezei alatt a deszkázat mintegy tíz méter hosszúságban izzott az épület Lázár utcai oldalán. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet. Az első hírek szerint senki sem sérült meg az eset során, és az épületet sem kellett kiüríteni, értesült az MTI.

A Magyar Állami Operaház közleménye szerint az épület tetőszerkezetén, az 5. emeleti egykori festőműterem magasságában ütött ki kis területen a tűz. Az épület korszerűsítését végző konzorcium arról tájékoztatta az intézményt, hogy a tűz mintegy 15 négyzetméteren rongálta meg a tetőt. "A tűzoltók felügyelik, hogy további tűzterjedés ne történhessen, valamint vizsgálat folyik a tekintetben, hogy mitől keletkezett a tűz. A tájékoztatás szerint személyi sérülés nem történt, a tűzoltók jelenleg feltárásokat végeznek a tetőn" - olvasható a közleményben.

Az összegzés kiemeli, hogy a Magyar Állami Operaház épülete tavaly nyár óta munkaterület, az Ybl-palota 30 milliárdos rekonstrukciója a tervezett üzemben halad.

Az Operaház tetőszerkezete. Illusztráció: Kállai Márton

Az Operaház tetőszerkezete. Illusztráció: Kállai Márton

Lájkoljon minket a Facebook-on is!