Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Kilenc munkás megfulladt a folyóba esett furgonban

nepszava.hu|2018. ápr 5. 10:32, frissítve: 2018. ápr 5. 16:01
[A+ A-]

A Beszterce folyóba esett csütörtök hajnalban egy munkásokat szállító furgon a romániai Piatra Neamt közelében. A jármű tíz utasa közül kilencen meghaltak, egynek sikerült kimenekülnie - írta az MTI.

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint az áruszállításra gyártott és személyszállítására törvénytelenül átalakított járműben egy Arad megyei erdőkitermelés munkásait szállították haza Moldvába az ortodox húsvéti ünnepekre. Piatra Neamt közelében a gépkocsi - feltételezhetően egy durrdefekt következtében - lesodródott az útról, átszakította a korlátot és egy csatornába zuhant, amelyikben a Beszterce folyó vize folyik két víztározó között.

A jármű egyetlen utasának sikerült kiszabadulnia, és a partra jutnia. Hét személy holttestét a partra emelt furgonban találták meg, két holttestet pedig a csatorna több méter mély vizében. A munkások feltehetőleg azért nem tudtak kimenekülni a vízbe esett járműből, mert a furgonnak nem voltak ablakai.

Az egyetlen túlélő, a 21 éves Ionuţ Vîrlan könnyebb fejsérülést szenvedett és jelenleg a sebészeten ápolják, írja a Transindex.ro. Mint Vîrlan elmondta, társaival együtt facsemetéket voltak ültetni Arad megyében, és onnan tartottak haza, mikor a baleset történt. A fiatal fiú éppen aludt, mikor a csatornába esett a jármű, és arra ébredt, hogy az elkezdett feltelni vízzel. A baleset során megrepedt a szélvédő, így azt sikerült kirúgnia, és így kiúszhatott a folyó partjára.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!