Előző
Következő
új cikk

Külföld

Erdogan külföldről is "begyűjti" ellenségeit

nepszava.hu|2018. ápr 5. 13:45
[A+ A-]

Bekir Bozdag török kormányszóvivő. Fotó: Arda Kucukkaya / ANADOLU AGENCY

A 2016-os puccskísérletért óta Erdogan 80 ellenségét "gyűjtötte be" a török titkosszolgálat (MIT), írja az MTI. A harcnak még nincs vége, nyilatkozta Bekir Bozdag kormányszóvivő, hozzátéve, a kormány meghosszabbítja az évek óta tartó rendkívüli állapotot.

A műveletek eddig 18 országot érintettek és a jövőben is tovább folytatódnak, mondta Bekir Bozdag török kormányszóvivő. A szóvivő nem nevezte meg az egyes országokat. Az Anadolu török állami hírügynökség szerdai összesítése szerint a török igazságügyi minisztérium a világ 24 országához nyújtott be kérelmet összesen 54 személy kiadatása érdekében. Az európai országok közül Albániának, Belgiumnak, az Egyesült Királyságnak, Hollandiának, Máltának, Moldovának, Németországnak és Norvégiának.

Bozdag kifejtette: a harcnak még nincs vége, és "nyilvánvaló", hogy a puccskísérlet óta fenntartott rendkívüli állapot újabb három hónapos meghosszabbítására van szükség. Törökországban az elmúlt 21 hónap alatt több mint 159 ezer embert vettek őrizetbe, legalább 48 ezret pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek

Múlt csütörtökön a koszovói rendőrség hat török állampolgárt fogott el és adott át a török hatóságoknak - komoly belpolitikai feszültséget okozva ezzel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!