Előző
Következő
új cikk

Külföld

Facebook: 2,7 millió európai profilt kaphatott a Cambridge Analytica

MTI|2018. ápr 6. 14:08
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Mark Zuckerbergnek az uniós igazságügyi biztos magyarázza el, mit kell tennie, hogy a Facebook megfeleljen az európai adatvédelmi elveknek, és soha többé ne lehessen több millió polgár adatait szivárogtatni.

A Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó céggel akár 2,7 millió európai Facebook-felhasználó személyes adatait is megoszthatták szabálytalanul - tudatta pénteken az Európai Bizottság. A brüsszeli testületet maga a Facebook tájékoztatta a potenciálisan érintett európaiak számáról.

Christian Wigand szóvivő elmondta, hogy Vera Jourová uniós igazságügyi biztos jövő hét elején telefonon fog beszélni a kérdésről Sheryl Sandberggel, a Facebook ügyvezető igazgatójával. Hozzátette, át fogják tekinteni, hogy a közösségi oldalnak milyen változtatásokat kellene végrehajtania, hogy megfeleljen az új uniós adatvédelmi előírásoknak.

Az Európai Bizottság csütörtökön elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Az EU új adatvédelmi előírásai májusban lépnek életbe, amelyek alapján a szabályszegő vállalatokat akár az éves forgalmuk négy százalékának megfelelő összegre is bírságolhatják.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!