Előző
Következő
új cikk

Külföld

Moszkva: az amerikai szankciók nem maradnak "kemény válasz" nélkül

nepszava.hu|2018. ápr 7. 12:17
[A+ A-]

Illusztráció: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Oroszországot a nyomásgyakorlás nem térítheti le az általa kijelölt útról, szögezte le péntek este az orosz külügyminisztérium - írja az MTI. Az Egyesült Államok 2011 óta több mint ötven alkalommal próbált meg szankciókkal hatni Moszkvára: most kemény választ ígérnek.

A diplomáciai tárca emlékeztetett korábbi figyelmeztetéseire, amelyek szerint Oroszországot a nyomásgyakorlás semmilyen eszköze nem térítheti le az általa kijelölt útról. A minisztérium szerint "semmilyen mostani és semmilyen új oroszellenes támadás" nem marad "kemény válasz nélkül".

Az orosz külügyi tárca emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok 2011 óta több mint ötven alkalommal próbált meg szankciók révén nyomást gyakorolni Oroszországra. Ezek a vízumkiadás megtagadástól az RT orosz állami televízió sugárzásának akadályoztatásán át az orosz üzleti kintlévőségek befagyasztását kilátásba helyező fenyegetésekig terjedtek.

Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken hét, Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel állónak minősített orosz "oligarcha" és 17 orosz kormánytisztviselő ellen rendelt el szankciókat, a világszerte folytatott "káros tevékenységükre" hivatkozva. Az intézkedések az érintett üzletemberek tulajdonában lévő tucatnyi vállalatot, valamint állami tulajdonban lévő fegyverkereskedelmi cégeket és egy bankot is érintenek. A büntetőintézkedések részeként befagyasztják az érintettek amerikai joghatóság alá eső vagyonát, és megtiltják az amerikai állampolgároknak, hogy üzletet kössenek velük.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!