Előző
Következő
új cikk

Választás 2018

A félelemmel szállt szembe a demokratikus dédnagymama

Népszava|2018. ápr 8. 14:28
[A+ A-]

Forrás: Facebook

Szinte biztos a győzelmében Rakóczki Dénesné, a Demokratikus Koalíció (DK) 72 éves képviselőjelöltje - már több dédunokája is van – korban mindenképpen ő az idei választás rekordere.

A politikus kora délután a Népszavának azt mondta: a magas részvételi arány az ő esélyeit is jelentősen javítja. S még azzal együtt is nagyon bizakodó, hogy Szabolcs-Szatmár megye egyik legnehezebb körzetében indult, ahol Seszták Miklós, a harmadik Orbán-kormány fejlesztési minisztere az ellenfele.

„Egész életemben arra törekedtem, hogy másokon segítsek, 32 évig dolgoztam az egészségügyben, előbb ápolónőként, majd műtősnőként. Amikor nyugdíjba mentem a végkielégítésemből nyitottam egy kis butikot, a mai napig napi 16 órát dolgozom. Nem tudok leállni, tele vagyok energiával. Az üzletben van egy kis irodám, ahonnan választókerületi elnökként intézem a napi politikai feladatokat is. Most a legfőbb célom, a félelem oldása, hogy senki ne féljen azért, mert van véleménye, merje azt kimondani, merjen az igazáért küzdeni ” – állította.

A Népszava kérdésére, hogy visszavonul-e, ha most mégsem ő nyerne, azt felelte: miért lépnék vissza? Nagyon szeretek politizálni, aztán meg ha vége az országgyűlési képviselő választásnak, nyakukon az önkormányzati. Azon is indulok. De biztos vagyok benne – mondta, hogy az a sok munka, amit a kampányban végeztem, kamatozni fog. Azt jósolta, a DK-nak Szabolcs-Szatmár megyéből legalább egy egyéni jelöltjének, országosan 8-10 képviselőjének be kell kerülnie az országgyűlésbe.

Danó Anna

Lájkoljon minket a Facebook-on is!