Előző
Következő
új cikk

Külföld

Szkripal lánya nem kér az orosz segítségből

nepszava.hu|2018. ápr 12. 10:44, frissítve: 2018. ápr 12. 14:55
[A+ A-]

Forrás: YS/Facebook

Nyilatkozatot tett közzé a márciusban megmérgezett Julija Szkripal a Scotland Yardon keresztül. Az orosz kettős ügynök lánya szerint édesapja továbbra is válságos állapotban van, és ő sem épült még fel teljesen - tudósít az Euronews.

A közleményből az is kiderül, hogy a 33 éves Julija, akit hétfőn engedtek ki a Salisbury kórházából, most egy titkos menedéken él, 24 órás őrizet mellett. Családjával és barátaival már felvette a kapcsolatot, de arra még nem áll készen, hogy interjút adjon.

Oroszország londoni nagykövetsége elvileg segítséget ajánlott fel neki, ő azonban nem bízik bennük, így visszautasította a lehetőséget. A külképviselet erre csak annyit válaszolt, hogy biztos a Moszkvát nyíltan kritizáló brit hatóságok adták a szavakat Julia Szkripál szájába.

Valóban Novicsokot használtak
Nagy tisztaságú Novicsokot használtak az elkövetők, erősítette meg csütörtökön a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW). Az OPCW helyszíni mintákat és a sérültek vérmintáit vizsgálva tette a Nagy-Britannia vizsgálati eredményeivel egyező megállapításait, derül ki a hágai szervezet által kiadott állásfoglalásból.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!