Előző
Következő
új cikk

Zöldzóna

Elnézni az állatkínzást? - Az állatvédelmi főfelügyelő felmentését követelik

nepszava.hu|2018. ápr 12. 13:04
[A+ A-]

Shutterstock illusztráció

A Nébih országos állatvédelmi főfelügyelője, dr. Pallós László állatorvos felmentését kéri civil állatvédők panaszai alapján a Magyar Állatjólléti Alapítvány. Közleményük szerint Pallós több mint egy évtizede egyik legfőbb akadályozója a civil szervezeti jogok érvényesülésének a hazai állatvédelemben.

Tavaly ősszel Pallós tudott arról, hogy magyarországi cirkuszokban fél szemére vak indiai elefánt szerepel, továbbá, hogy az elefánt tartási körülményeinek vizsgálatát indítványozták, mégsem intézkedett a civilek kérelmére az ügyben. Az intézkedés elmaradásának nemzetközi visszhangja is van.

Pallós ezen felül kerékkötője az állatok tartós kikötése megszűnésének, szerinte nem az a közvetlen, azonnali cél, hogy minden kutya végleg lekerüljön a láncról. Ennek a hatósági állatorvosi szemléletnek is betudható, hogy tavaly nyáron Jászberényben két láncra vert kutya is elpusztult a tűző napon, továbbá, hogy a gencsapáti gyepmester az állatnak egészségkárosodást okozva tartott egy németjuhász kutyát láncon.

A Pallós-féle kormányzati állatvédelem fenntartása a jövőben még komolyabb károkat okozhat az élővilág védelemben, az egészséges környezethez való alkotmányos jog érvényesítésében, ezért a Nébih határozott intézkedését, dr. Pallós László menesztését indítványozzuk - zárul a dokumentum. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!