Előző
Következő
új cikk

Külföld

Gyerekekről mintázott szexbabák - Magyarázkodik az Amazon

nepszava.hu|2018. ápr 13. 11:00
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Tucatnyiféle, anatómiailag pontos szexbabát lehet rendelni az Amazonon keresztül, amit gyerekekről mintáztak - tárta fel a BBC. A morális felháborodás szilikon tárgyai valós veszélyt is jelenthetnek a gyerekek biztonságára, a nagyvállalat mégsem siet eltávolítani a hirdetéseket. Magyarázatot vár a brit közvélemény.

A BBC egy riportja kapcsán került célkeresztbe az online kereskedelemmel foglalkozó amerikai nagyvállalat: az újságírók egy tucatnyi, a cég felületén eladásra kínált, gyerekekről mintázott szexbabát találtak. Megkeresésük nyomán a vállalat először mindössze egy hirdetést távolított el; ami pár nappal később ismét megjelent. Egy angol pár is arról számolt be a BBC-nek, mikor szexuális segédeszközöket kerestek, az Amazon többek közt ilyen babák hirdetéseit ajánlotta fel nekik. A "szexi" fehérneművel szerelt gyerekfigurát azonnal jelentették, de akkor még hiába. Mostanra - állítólag - már mindet törölte felületéről a nagyvállalat.

Nem csak az várható el, hogy az Amazon eltávolítsa ezeket, de az is, hogy megmagyarázzák, ilyesmi egyáltalán hogyan jelenhetett meg az oldalon - kommentálta az ügyet Anne Longfield, Nagy-Britannia gyermekügyi biztosa. "Ezek a bábuk egyetlen céllal készültek, és az a cél egyértelműen veszélyt jelent a gyerekek biztonságára" - fogalmazott.

A súlyban és megjelenésben, anatómiailag minél élethűbbre megformált gumibábuk a brit gyermekvédelmi hatóság (NSPCC) szerint is veszélyeztetik a gyerekeket. Aki ilyen figurákon szexuális aktust visz véghez, számára ez a cselekvés megszokottá válik, és előbb-utóbb valós gyerekek sérelmére is elkövetheti - nyilatkozta Almudena Lara, az NSPCC politikai vezetője. "Nincs rá bizonyíték, hogy ez eltérítené a potenciális elkövetőket attól, hogy gyerekeket zaklassanak" - fogalmazott.

Egy 2016-os razzia során 179 gyerek-forma bábút foglalt le a brit határőrség. 2017-ben bíróság mondta ki ezekről, hogy "obszcének", ennél fogva a szigetországra történő importálásuk törvénybe ütközik. Ugyanakkor előállításuk vagy birtoklásuk teljesen legális.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!