Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Fogy körülöttünk a levegő" - Gyertya a Magyar Nemzetért

nepszava.hu|2018. ápr 14. 17:24, frissítve: 2018. ápr 15. 22:41
[A+ A-]

Fotó: Vajda József

Érzékelhetően fogy körülöttünk a levegő, támadnak minket és provokálnak – jelentette ki Pethő Tibor, a Magyar Nemzet volt munkatársa, a 80 éves újság szerdai megszűnése miatt tartott gyertyagyújtáson. A lap alapítójáról, Pethő Sándorról elnevezett utcában rendezett eseményen Pethő Tibor azt mondta, a Magyar Nemzet az elmúlt három évben egyre keményebb ellenszélben küzdött az ország igazáért. - Nem a Magyar Nemzet bukott el ebben a küzdelemben – fogalmazott, azt is megjegyezve, hogy a megszűnésről szóló bejelentés okozta fájdalmat csak „az olvasók szeretete enyhítette”.

Torkos Matild újságíró szerint igazságtalan, hogy a kormány „sorosbérencezik”, kommunistázik vagy árulózik, szerinte ugyanis az Orbán-kabinet szolgált rá ezekre a jelzőkre. – Nem ezt a kormányzást ígérték 2010-ben – mondta, példaként említve, hogy arról korábban nem volt szó, hogy Putyinnal üzletelnek majd. - Arról sem volt szó, hogy menekülnek majd a sajtó képviselői elől és félelmet ültetnek el az állami dolgozók körében. Nem mi vagyunk az árulók, sőt, sajnos okkal feltételezhetjük, hogy minket csaptak be – mondta.

Fotó: Vajda József

Fotó: Vajda József

A rendezvényen szamizdat Magyar Nemzetet osztogattak, a lap munkatársai ugyanis készítettek egy utolsó lapszámot erre az alkalomra. A mintegy 40 ezer példányból csak 20 ezret nyomtattak Magyarországon, mert - mint ahogyan azt Lukács Csaba újságíró elmondta – sok nyomda nem vállalta a munkát, ezért a pozsonyi Új Szó segítségét kellett kérni. A gyertyagyújtás után a mintegy kétszáz résztvevő csatlakozott az Operától induló tüntetéshez.

A fideszes kétharmadot hozó parlamenti választás után Simicska Lajos alaposan leépítette médiaportfóliáját. A Lánchíd Rádió kedden éjjel elhallgatott, a Magyar Nemzet szerdán jelent meg utoljára, a Heti Válasz némi haladékot kapott, hogy befektetőt találjon. Az LMP-s Ungár Péter mindhárom sajtóorgánumra vételi ajánlatot tett, azonban egyelőre nem tudni, hogy sikerül-e megállapodnia Simicska Lajossal. A Zoom.hu pénteki információi szerint az LMP elnökségi tagja Spanyolországban és Izraelben próbált befektetőket találni.

Fotó: Vajda József

Fotó: Vajda József

Lájkoljon minket a Facebook-on is!