Előző
Következő
új cikk

Külföld

A háború befejezését követelik a szíriai menekültek

nepszava.hu|2018. ápr 16. 14:47
[A+ A-]

Görögországi táborban rekedt szíriaia menkült - AFP fotó

Visszatérnének Szíriába a Görögországban rekedt menekültek, ám a hétvégi légicsapások miatt egyelőre maradnak. Az attikai tábor túlzsúfoltsága, a járványoktól való félelem miatt sokan az út mentén vertek fel sátrakat. A békére várnak, hogy végre hazamehessenek, ám azzal, hogy ismét kiéleződött a nemzetközi konfliktus, ezek az álmaik szertefoszlottak - tudósít az Euronews.

Elege van a háborúból, szenved az egész családja, a hét gyereke és várandós felesége - mondta egyikük. Vannak más közel-keleti menekültek is, valamennyien a harcok beszüntetését követeli, hogy végre visszatérhessenek otthonukba. Egy iraki férfi azt hansgúlyozta, hogy  senkinek nincs szüksége a háborúra. Állítsák meg a vérontást az arab országokban. Mi értelme van a háborúnak, sokan meghaltak, elvesztették otthonukat, munkájukat, az utcákon élnek, kinek jó ez? – tette fel a nyilvánvalóan válasz nélkül maradó kérdást.

A menekültek mostoha körülmények között várják a harcok végét, a rossz higiéniás feltételek, a meleg és a szúnyogok miatt sok gyerek megbetegszik, egy-egy járvány kitörésének veszélye is egyre nagyobb.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!