Előző
Következő
új cikk

Sport

Történelmi LEN Kupa-siker

Népszava|2018. ápr 17. 05:54
[A+ A-]

Története során első alkalommal hódította el a LEN Kupát a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. Az együttes a spanyolországi Mataróban rendezett négyes döntőben az aranyéremről döntő találkozón végig vezetve 13-11-re múlta felül a görög Olimpiakoszt. Mihók Attila vezetőedző az M1-en azt mondta, hogy csapata tavaly októberben görögországi edzőtáborozása során már legyőzte az athéniakat. A szakember elképzelhetőnek tartja, hogy a rivális nem hitt abban, hogy győzhet.

"Talán a görögök fejében ott volt, hogy nagy falat vagyunk nekik" - jelentette ki a szakember.

A dunaújvárosiak felkészülését a négyes döntőre utazás előtt sajnálatos éjszakai esemény zavarta meg: egyik játékosuk, Vályi Vanda tüszős mandulagyulladást kapott, mentővel kellett kórházba szállítani. Hiánya szerencsére nem látszott az együttes teljesítményén.

"Rám igazából nem volt szükség a döntőben, szinte végig vezettünk, és csak a cserékre kellett figyelnem, hogy ne pontozódjon ki senki, mindezt úgy, hogy az Olympiakoszban minden poszton a világ legjobbjai játszottak" - méltatta csapatát Mihók.

A Dunaújváros korábban kétszer játszott a trófeáért a második számú európai női pólósorozatban, de 2001-ben és 2009-ben is be kellett érnie a második hellyel. Mihók elmondta, hazaérkezés után azonnal a dunaújvárosi uszodába vitték a kupát, ahol a klub utánpótláskorú játékosai csinálhattak fotókat magukról a serleggel.

A felnőtt együttes tagjainak nem sok idejük marad a pihenésre, a hétvégén kezdődik a bajnoki döntő a címvédő UVSE ellen.

"Győztük már le az UVSE-t ebben a szezonban a Magyar Kupa csoportkörében. Most csütörtökig pihenünk, utána pedig készülünk a döntőre" - közölte a dunaújvárosi tréner.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!