Előző
Következő
új cikk

Belföld

Holokauszt-emléknap - Emlékezés a Duna-parton

nepszava.hu|2018. ápr 16. 20:22
[A+ A-]

MTI Fotó: Balogh Zoltán

 Mécsesek égnek a fővárosi Cipők a Duna-parton emlékműnél a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen 2018. április 16-án.

A Fidesz-kormány továbbra is mindent meg fog tenni azért, hogy senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés származása, vallási hovatartozása miatt – hangsúlyozta a holokauszt magyarországi emléknapja alkalmából kiadott közleményében a vezető kormánypárt. Ma – állította a nyilatkozat – a Fidesz jelenti a garanciát arra, hogy a hazai zsidóság békében és biztonságban élhet hazánkban.

Más, az emléknappal kapcsolatban megjelentetett megnyilvánulások sem nélkülözték az aktuálpolitikát. A Miniszterelnökség úgy vélte, hogy a szolidaritás különösen fontos napjainkban, amikor az Európát fenyegető vallási türelmetlenség – amely a „felelőtlen brüsszeli uniós bevándorlási politika egyenes következménye” – eddig soha nem látott erőszakos méreteket ölt a kontinens nyugati felében.

Az MSZP szerint emlékeztetnünk kell rá, hogy hova vezet a gyűlöletpolitika, honfitársaink megbélyegzése, kirekesztése és listázása. A Demokratikus Koalíció arra figyelmeztetett, hogy máris túl messzire jutottunk azon az úton, amelynek végén a gettók, vagonok és megsemmisítő táborok állnak.

A vészkorszak áldozataira emlékező Élet Menetet idén nem az emléknaphoz közeli időpontban, hanem május 13-án rendezik meg Budapesten.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!