Előző
Következő
új cikk

Belföld

Két vezetője lehet a Jobbiknak

Népszava|2018. ápr 17. 10:20
[A+ A-]

Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján, a párt választási eredményváró rendezvényén 2018. április 8-án. Lemondott elnöki tisztségéről.

Társelnökök irányíthatják a Jobbikot – mondta Z. Kárpát Dániel alelnök a Hír TV Reggeli járat című műsorában. 

Z. Kárpát arról számolt be, hogy az elnökség hétfőn arra tett javaslatot, hogy Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás irányítsa a Jobbikot. Hozzátette, két héten belül megtartják a kongresszust, ahol megtörténhet a tisztújítás.

Vona Gábor pártelnök a választás után lemondott tisztségéről, és azt is bejelentette, hogy nem veszi át parlamenti mandátumát.

„A Jobbik elnöksége konkrét javaslatot is tud tenni ebben a kérdésben. Meg is született ez a javaslat, amelyet itt is módomban áll ismertetni. Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton társelnökségére fog az elnökségünk javaslatot tenni. A tekintetben, hogy a két egymást kiegészítő, de mégis egészen más fajta karakter képes továbbvinni azt a fajta vezetési stílust, azt a fajta morált, amely Vona Gábor örökségét képes ápolni, és képes egyben tartani” – ismertette Z. Kárpát Dániel.

Jakab Péter szóvivő hétfőn, az elnökségi ülés után azt mondta lapunknak, hogy nem született javaslat Vona utódjára: most nem a tisztújítás, hanem a választás utáni jogorvoslatok ügye élvez prioritást.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!