Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Alföldit Pécsen sem engedik fellépni, a színház hallgat

nepszava.hu|2018. ápr 17. 11:11
[A+ A-]

Fotó: Facebook/Igenis, miniszterelnök úr!

Május 27-én játszották volna a Kultúrbrigád Igenis, miniszterelnök úr! című előadását Alföldi Róberttel az egyik főszerepben, de a pécsi Zsolnay Színház indoklás nélkül lefújta azt - írja az Azonnali.

"Pénteken vettük észre, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! május 27-re tervezett pécsi vendégjátékának jegyértékesítését leállították" - olvasható az előadás Facebook-oldalán. Mint a produkciót létrehozó Kultúrbrigád írja, erről őket egyáltalán nem értesítették.

Ma, azaz szerdán már az a Kodály Központ is jelezte Facebookon, hogy az előadás elmarad, ahol azt elvileg játszották volna Pécsett. Mindezt nem új posztban, hanem az eredeti, március 27-ei posztot – amiben jelezték, hogy már kaphatóak a jegyek az előadásra – egész egyszerűen átírták.

Hivatalos indoklást a lemondás okairól továbbra sem kapott a produkció. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy nem ők mondták le, ők készültek az előadásra. „Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk” – írják.

Nem ez az első eset a közelmúltból, amikor Alföldi Róbertet lényegében „kitiltják” egy városból: a választásokat megelőzően Zalaegerszegen egy vele tartandó beszélgetést lehetetlenítettek el.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!