Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Embercsempészet és kényszerprostitúció - nők vezették az egyik legnagyobb bűnszervezetet

nepszava.hu|2018. ápr 18. 11:56, frissítve: 2018. ápr 18. 11:59
[A+ A-]

Forrás: ZDF

1500 rendőr bevetésével zajlott akció az egyik legkiterjedtebb szervezett bűnözői csoport ellen, amely valaha tevékenykedett Németországban - írja a ZDF. A kizárólag nők által  vezetett bűnszervezet embercsempészettel és a kényszer-prostitúcióval is foglalkozik.

A legkockázatosabb feladat a szövetségi rendőrség GSG9 nevű különleges egységének jutott, a kommandósoknak az észak-rajna-vesztfáliai Siegenben kellett lecsapniuk egy helyszínen, ahol a nyomozás vezetői szerint fegyveres ellenállással lehetett számolni. Végül senki nem lőtt senkire, sem Siegenben, sem a további bő 60 lakásban és bordélyházban, amelyekben házkutatást tartottak.

A rendőrök letartóztatási parancs alapján több embert elfogtak, és számos további személyt őrizetbe vettek. A nők vezette banda tagjait csoportosan elkövetett embercsempészettel, emberkereskedelemmel, prostitúcióra felbujtással és pénzügyi visszaélésekkel, a köztük millió eurós nagyságrendű adócsalással gyanúsítják. Több mint egy éve nyomoznak ellenük.

Az áldozatok thaiföldi nők és transzneműek, akiket a hazájukban szerveztek be, és valótlan adatok megadásával legális schengeni vízumot szereztek nekik. Az áldozatok Törökországon keresztül utaztak a belső határellenőrzés nélküli európai uniós (EU-) övezetbe. Útlevelüket a megérkezésük után elkobozták. Nem hagyhatták el a lakásnak álcázott bordélyokat és masszázsszalonokat, amelyekben prostitúcióra kényszerítették őket, hogy megfizettessék velük az EU-ba csempészésükért megszabott 18 ezer és 20 ezer euró közötti (5,6-6,2 millió forint) díjat. Egy sor esetben az árról szóló megállapodást egyoldalúan módosítva 36 ezer euróra emelték - áll a ZDF beszámolójában.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!