Előző
Következő
új cikk

Népszava Anno

Népszava - a Fenyő-gyilkosság másnapján

Népszava-összeállítás|2018. ápr 18. 15:59
[A+ A-]

Fenyő János tulajdonában állt az akkori magyar írott sajtó legnagyobb médiabirodalma, havi példányszáma meghaladta a 12 milliót.

Népszava - Magyarország legnagyobb múltú napilapja

Tájékoztatás szerint szerdán este a Margit körút és a Margit utca sarkán egy ismeretlen személy lőfegyverrel oltotta ki az életét.

Fenyő János fotóriporterként kezdte pályáját. 1989-ben alapította meg a VICO-t. A vállalatbirodalomhoz ma 13 lap tartozik, a Népszava, a Nők Lapja, a Vasárnapi Hírek, a Színes RTV, a Családi Lap, az Otthon, az Átrium, a Tina, a Bravo, a Bravo Girl, a Bravo Sport, a Buci Maci és a nemrég indított Prestige. A VICO ma a magyar írott sajtó legnagyobb médiabirodalma, havi példányszáma meghaladja a 12 milliót.

A vállalat ügyeit az igazgatóság viszi tovább.

A merénylet a rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint szerda este hat óra előtt néhány perccel történt. Fenyő János a VlCO-székház- ból a Margit híd irányába haladt Mercedesével.

Margit utca és a Margit körút kereszteződésében lévő közlekedési lámpánál piros jelzést kapott. Ekkor a mögötte álló világos színű Mitsubishiből kiszállt egy ismeretlen férfi, és egy Agram 2000 típusú hangtompítós géppisztolyból közelről egy sorozatot adott le a kocsijában egyedül ülő Fenyő Jánosra, aki a helyszínen életét vesztette. A tettes gyalog a Margit körúton a Moszkva tér irányába menekült, körülbelül ötven méter távolságra eldobta sapkáját és kabátját. Társa a Mitsubishivel elhajtott.

A rendőrség azonnal lezárta a környéket, a Ferihegyi repülőtéren és a határállomásokon megszigorították az ellenőrzést.

Népszava 1998. február 12.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!