Előző
Következő
új cikk

Belföld

Lemondott az Országos Bírói Tanács három tagja

nepszava.hu|2018. ápr 19. 10:43
[A+ A-]

Az Országos Bírói Tanács, annak január 30-i alakulóülésén. Fotó: Tóth Gergő

Lemondott az Országos Bírói Tanács (OBT) négy tagja és egy póttagja - közölte az OBT csütörtökön az internetes oldalán.

Dr. Rendeki Ágnes, dr. Demjén Péter, Őzéné dr. Hajdú Mária, dr. Seres Lívia tag és dr. Tóth Gyöngyi póttag bejelentette lemondását az OBT tagságról "a meglévő vezetői és bírói feladataikra, részben családi okra hivatkozással" - írták.

A lemondott tagok munkáját köszöni az OBT, melynek elnöke intézkedett a póttagok behívásáról - olvasható a közleményben. A tanács működése folyamatos, a féléves üléstervben változás nem következett be. Az Országos Bírói Tanács márciusban és áprilisban is havi két egész napos ülést tartott, számos előterjesztést tárgyalt meg, és több bizottsága megkezdte az érdemi munkát - tették hozzá.

Az OBT jelenlegi tagságával január 30-án tartotta alakuló ülését, írja az MTI. Hilbert Edit, a testület elnöke az ülésen kiemelte, az új összetételű tanácsot a változás igénye hozta létre. Átlátható, kiszámítható, nyugodt, stabil bírósági működésre van szükség - fűzte hozzá akkor Hilbert Edit, aki a Budapest Környéki Törvényszék elnöke, az új OBT választott tagja és leghosszabb bírói szolgálati viszonya révén első soros elnöke.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!