Előző
Következő
új cikk

Külföld

Vízum nélkül mehetünk Hainanra

Népszava|2018. ápr 19. 11:05
[A+ A-]

FOTÓ: GAO LIN / IMAGINECHINA

Idén május elsejétől kezdve a kínai Hainan tartományban 59 ország - köztünk hazánk - állampolgárai számára bevezetik a vízummentes beutazási politikát, amely szerint a beutazástól számított 30 napig vízum nélkül tartózkodhatnak Hainanon - adta hírül a Kínai Nemzetközi Rádióra hivatkozva a turizmus.com

A www.Thepaper.cn jelentése szerint idén van Hainan Tartomány Gazdaságfejlesztési Övezet létrehozásának 30. évfordulója, s ennek apropóján a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága és a kínai Államtanács előmozdítja a nagyobb méretű nyitást. Az első lépést még 2000-ben tették meg, amikor 21 ország esetében a csoportos turisták számára 15 napos vízummentes politikát vezettek be, 2010-től pedig 26 országot érintett már az intézkedés.

Most 59 országra bővítették a vízummentes politika hatókörét, ugyanakkor a tartózkodási időtartam 30 napra nőtt. Az Országos Bevándorlási Hivatal nyilatkozata szerint Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Lettország, Litvánia, Szerbia, Horvátország és további közép- és kelet-európai országok is rajta vannak a listán.  

Lájkoljon minket a Facebook-on is!