Előző
Következő
új cikk

Sport

Az UVSE az FTC babérjaira tör

Népszava|2018. ápr 20. 05:54
[A+ A-]

Varga Dániel (fehér sapkában) is hozzájárult a Ferencváros idei sikeréhez Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Megvédte címét a Ferencváros a férfi vízilabda Eurokupában: a zöld-fehérek az első mérkőzésen aratott 9-8-as sikerüket követően szerdán  8-5-re diadalmaskodtak az olasz Banco BPM SM Busto vendégeként, így kettős győzelemmel hódították el újra a trófeát.

"Büszke vagyok, mert nagyon jól játszottunk. Az első meccshez képest sokkal jobban, kijött az, amit valójában tudunk" – értékelt már a trófeával a kezében Madaras Norbert, a Ferencváros csapatkapitánya.

Az UVSE révén pedig egy héten belül a harmadik magyar klub nyerhet európai vízilabdatrófeát: a Dunaújváros női együttesének LEN Kupa-sikerét, majd a Ferencváros Eurokupa-diadalát követően a budapesti csapat az első számú női sorozatban, az Euroligában diadalmaskodhat.

Az orosz Kirisiben pénteken és szombaton sorra kerülő négyes döntő első elődöntőjében az UVSE-nek a sorozat elmúlt évtizedének legeredményesebb együttesével, a Sabadellel kell felvennie a harcot. A spanyolok a legutóbbi hét kiírásból négyet megnyertek, egyszer-egyszer pedig ezüst- és bronzérmesek lettek. A két csapat a 2016-os döntőben is találkozott egymással, akkor 11-8-ra győztek a spanyolok.

"Már szerepelt négyes döntőben az együttes, így van rutinja, amit lehet is majd hasznosítani. Az Euroligában az elmúlt évek tapasztalatai alapján a házigazda nyer, de mi igyekszünk megtörni ezt a hagyományt, s azt gondolom, képesek vagyunk megvalósítani a céljainkat" - mondta Benczur Márton vezetőedző az M1 aktuális csatornának.

A másik ágon a házigazda Kirisi az olasz Ekipe Orizzonte együttesével játszik, a párharc esélyesei az oroszok, akikkel a januári selejtezőben már találkozott az UVSE és sima, 11-5-ös győzelmet aratott.

A női Euroliga programja:

Péntek, elődöntők:

Sabadell (spanyol)-UVSE 16.30

Kirisi (orosz)-Ekipe Orizzonte (olasz) 18.00

Szombat, helyosztók:

Bronzmérkőzés 11.30

Döntő 13.00

Lájkoljon minket a Facebook-on is!