Előző
Következő
új cikk

Sport

Esélytelen volt az UVSE

Népszava|2018. ápr 21. 05:55
[A+ A-]

NEM VÉDETT SOKAT A MECCSEN Gangl Edinát magára hagyta a védelem FOTÓ: UVSE-FACEBOOK

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a nemzetközi porondon az UVSE női vízilabdacsapata az Euroliga elődöntőjében az oroszországi Kirisiben: a magyar bajnok 17-8-ra kikapott a spanyol CN Sabadell együttesétől.

 Az első negyedben még tartotta a lépést a magyar bajnok spanyol riválisával, de már ekkor feltűnő volt, hogy az ellenfél könnyebben és gyorsabban talál a kapuba, mint Keszthelyi Ritáék. Benczur Márton csapata egyszer sem vezetett, de a 4-4-es eredmény még reménykedésre adott okot.

A második nyolc percben az edzői kérés ellenére a magyarok előkészítetlenül lőtték el a labdát, ahogy nőtt a különbség, egyre többet kapkodtak, a Sabadell 5-2-re nyerte ezt a játékrészt, így félidőben már 9-6-ra vezetett.

A folytatásban teljesen alárendelt szerepet játszott az UVSE, amelynek a támadójátéka után a védekezése is szétesett, a spanyoloknak pedig minden sikerült. A záró nyolc perc előtt már 12-7-re vezetett a rivális, elvileg volt még esély a fordításra, de a látottak alapján nyilvánvaló volt, eldőlt a találkozó.

A záró felvonás is spanyol gólokkal indult, a találkozó pedig az utolsó percekben már edzőmérkőzés jelleget öltött, mindkét szakvezető beküldte az általában kevesebb lehetőséget kapó játékosokat. Így állt be a kapuba a válogatott Gangl Edina helyére Maczkó Lilla is.

A négyes döntő ezzel még nem ért véget az UVSE számára, a csapat ma 11:30-tól a bronzéremért játszik a házigazda Kirisi és az olasz Ekipe Orizzonte találkozó vesztesével. A második elődöntő lapzártánk után ért véget.

Népszava

Lájkoljon minket a Facebook-on is!