Előző
Következő
új cikk

Belföld

Iványi Gábor a „Soros-listázásról”

Népszava|2018. ápr 22. 17:43
[A+ A-]

Nem értünk egyet azokkal, akik céljaikat a hamisság, a megfélemlítés és a megtévesztés eszközeivel érik el – hangsúlyozza Iványi Gábor.

Határozottan kijelentjük, hogy alapos tapasztalataink szerint Magyarországot és Európát semmiféle fenyegetés nem éri a háború, életveszély és emberi nyomorúság elől menekülő embertársaink részéről. Emberséges bánásmódot érdemelnek. Hitbeli és humanitárius kötelességünk lehetőségeink szerint segítséget nyújtani számukra. Erre köteleznek bennünket a nemzetközi megállapodások is – olvasható Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnök-lelkészének állásfoglalásában, amelyet a „Soros-listázással” kapcsolatban adott ki.

Semmilyen formában nem tudunk azonosulni a Soros György személyét ért méltatlan és igaztalan támadásokkal – folytatódik a szerkesztőségünkhöz eljuttatott nyilatkozat. Bibliai meggyőződésünk szerint Isten elleni vétek „hamis tanúbizonyságot” tenni felebarátunk ellen. Soros György, holokauszttúlélő, magyar származású üzletembert hálás köszönet illeti mindazért, amit eddig az elesettekért, jogfosztottakért tett és tesz ma is szerte a világban.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy különféle személyeket, szervezeteket és intézményeket megfélemlítő listába gyűjtve nyílt támadás indult, megvalósítandó a kormányfő elégtételvételi fenyegetését. Kijelentjük, hogy minden megtámadottal szolidaritást vállalunk – hívja fel a figyelmet Iványi Gábor.

Ismét tiltakozunk az egyházunkat és más felekezeteket ért diszkrimináció miatt is. Felszólítjuk a kormányt és a Magyar Országgyűlést, hogy számunkra és a velünk együtt megtámadott többi zsidó, keresztény és más vallású egyház számára biztosítsák az alkotmánysértő módon elvett egyházi státuszuk helyreállítását, és adjanak minden érintett számára tisztességes kárpótlást – zárul a közlemény.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!