Előző
Következő
új cikk

Belföld

Kormánysajtó: nem férfi, akinek csak lánya van

nepszava.hu|2018. ápr 24. 10:45
[A+ A-]

Illusztráció/Shutterstock

Olcsó szexizmussal és dilettáns pszichologizálással esett Vajda Zoltánnak a XVI. kerületi lap - vette észre a 24.hu. A Helyi Hírek szerint akinek három lánya van, az kudarcot vallott az ágyban, és egy négy fiút nemző fideszes ellen csak az indul a választáson, aki lányai miatti szégyenét kompenzálná.

A XVI. kerületi választókerületben Vajda Zoltán volt az ellenzéki kihívója a fideszes Szatmáry Kristófnak. Szatmáryról, aki egyébként kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos volt a kormány legutóbbi ciklusa alatt, olyan dolgok derültek ki, mint hogy üzletében nem adnak számlát, illetve, hogy trükkel havi 2,5 millió forint ráadás-jövedelemhez jut, amit 3 milliós költségtérítéssel is megfejel, és egészen kihagy a vagyonnyilatkozatából. Ennek ellenére 2 százalékkal több szavazatot kapott Vajdánál - ez az esemény sarkallta írásra a Helyi Hírek tulajdonosát és publicistáját, Ferenci Zoltánt.

"Persze emocionálisan megérthető a ki-kitörő düh: Szatmárynak négy fia van, Vajdának három lánya. Ha már az ágyban nem tudott bizonyítani megpróbálta behozni e hátrányt a közéletben – hátha ott majd tökösebbnek látszik. Nos, egyelőre ez sem jött be" - fogalmazott Ferenci a fideszes győzelmet ünneplő írásában.

A szövegben még Vajda feleségéről és közös társkereső vállalkozásukról is szó van, hasonló - az írás címe szerint "sajátos" - stílusban: "az igazság bajnoka, a kérlelhetetlen számonkérő hétvégenként átvedlik a társkereső sármos házigazdájának, s eredményes párkapcsolatok létrehozásával szolgálja a nemzet szaporodását, gyarapodását [...]. Felesége, Ágnes a társkereső „randi angyala”, aki a sikertelen társkeresőket látja el hasznos tanácsokkal. El lehet képzelni, ilyen évtizedes tanácsadás után mi rémség keringhet a tudatában [...] Vajda egyik plakátjára kézzel felírta valaki, hogy Görény. Önök szerint a hűtőre gondolt?"

A XVI. kerületben, Zuglóban, valamint Csömörön, Kerepesen, Kistarcsán, Nagytarcsán és Szilasligeten ingyenesen terjesztett Helyi Hírek nyomtatott változatát egyébként a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks nyomja.

lásd még: Tartanak a nőszervezetek Orbán ajánlatától

Lájkoljon minket a Facebook-on is!