Előző
Következő
új cikk

Külföld

Döbbenetes ok miatt ölhetett a torontói gázoló

nepszava.hu|2018. ápr 25. 08:34
[A+ A-]

FOTÓK: GEOFF ROBINS / AFP

Mint kedden megírtuk, tíz halálos áldozatot és tizenöt sérültet követelt a Kanadában hétfőn történt gázolásos merénylet, amikor egy férfi Torontóban egy bérelt kisbusszal a járókelők közé hajtott, majd mintegy másfél kilométeren keresztül mészárolta az embereket. 

A sofőrt elfogták, a 25 éves férfival szemben egy kanadai bíró tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden vádat emelt. A fiatalember a bíróság előtt állítólag rezzenéstelen arccal hallgatta végig a vádakat, amikor a bíró elrendelte előzetes letartóztatását.

Ma pedig az Euronews tudósítása  szerint egyre erőteljesebben korvonalazódnak a lehetséges motivációk, amik a szörnyű tett hátterében állhatnak. 

Egyre több jel utal ugyanis arra, hogy Alek Minassian nőgyűlölő lehet, és  szexuális frusztrációja miatt hajtott a tömegbe. A 25 férfi közvetlenül a támadás előtt egy ilyen értelmű bejegyzést posztolt a Facebookon. Ezt erősíti az a tény is, hogy az áldozatok többsége nő.

 

A gyilkossággal kapcsolatban a kanadai hatóságok egy olyan kifejezést használnak, ami a "kényszerű cölibátus" rövidítése. A kifejezés olyan férfiakra vonatkozik, akik számára nehézséget okoz szexuális kapcsolatot létesíteni.

A kanadai kormányfő, Justin Trudeau televíziós beszédében azt mondta, nem szabad hagyni, hogy az ilyen események rettegésben tartsák az embereket. Az élet megy tovább és ilyenkor azokra az értékekre kell gondolni, ami összetartja az embereket.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!