Előző
Következő
új cikk

Belföld

Balog utódja a Tízparancsolattal gyógyítaná a halálos betegségeket

nepszava.hu|2018. ápr 26. 11:05
[A+ A-]

Kásler Miklós. Fotó: Németh András Péter

A torinói lepelben hisz, nem a fizikában, elutasítja az ősrobbanást, és a halálos betegségeket a Tízparancsolattal gyógyítaná. DNS-vizsgálattal bebizonyította, hogy az Árpád-ház nem a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik, és meggyőzte a CÖF szóvivőjét, hogy Nigéria 80 százaléka HIV-fertőzött - ilyen ember váltja Balog Zoltánt az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén a kormányközeli hírek szerint. Ismerkedjünk meg Kásler Miklóssal.

A teljes magyar oktatás és egészségügy Kásler Miklós alá fog tartozni, ha hihetünk a Figyelőnek. Az orvosprofesszor nem régi előadásaiból a Mérce tett közzé egy csokorral.

Ezekből kiderül, hogy Kásler, az Echo TV törzsvendége nem igazán hisz az ősrobbanás-elméletben, azt "spekulációnak" tartja. Egy alkalommal leszögezte azt is, hogy az Einstein-féle tömeg-energia ekvivalencia képletet (E=mc²) "már megcáfolták" - pedig ha ez így lenne, biztos nem épülne Paks 2, de talán már a Nap sem sütne. Az orvos fizikusi szaktudásának hasadásait ismét csak teológiával tömte be, mikor kijelentette: "az izotópokra érvényes kvantummechanikai bizonytalanság" bizonyítja Isten létezését. Vajon csak a radioaktivitásra gondolt? Vagy a kvantummechanikai határozatlansági relációra? Ki tudja.

Kásler szintén elmondta, az egyesek szerint Jézus Krisztus arcmását ábrázoló torinói lepel “eredetisége ellen egyetlen tudományos érvet sem tudtak felhozni”. Ez egyébként nincs összhangban többek közt a szénizotópos kormeghatározás eredményeivel - de, mint fentebb láttuk, az izotópok amúgy is isten bizonyítékai. Könnyen vitatható álláspontja még az is, hogy az emberi gondolkodás “színvonala” az utóbbi 2000 évben semmit sem fejlődött, “a görögök már mindent leírtak”.

Legerősebb kijelentése persze a következő: a halálos betegségek 70-80 százaléka “a Tízparancsolat betartásával elkerülhető". Ez annak fényében lesz különösen riasztó, hogy egy Széchenyi-díjas onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója szájából hangzik el. De Kásler realitás-érzékét és bizonyítja az  is, hogy mikor ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője kijelentette, hogy Nigéria lakosságának 80 százaléka AIDS-es, ő is a leendő emberminiszterre hivatkozott. Az ország lakosságának egyébként 1,7 százaléka él az ADIS betegséget okozó HIV-fertőzéssel a WHO adatai sezrint - a tévedést a nigériai nagykövet volt kénytelen helyre tenni.

Kásler Miklós volt az is, aki "azonosította az Árpád-ház férfi tagjaira jellemző DNS-t", ebből pedig megállapította, hogy a "Turul-dinasztisa" eurázsiai, "nem pedig finnugor eredetű" - olvasható a Magyar Időkben. Mintha a finnugor nem egy nyelvcsalád lenne.

Egy nő is van köztük
Megvan a negyedik Orbán-kormány minisztereinek "szinte" végleges névsora - számolt be a Figyelő szerdán. Ebből a névsorból lehet tudni, hogy Balog Zoltánt helyét Kásler Miklós veszi át az Emberi Erőforrások Minisztériumának élén.
A nagy távozókat és új neveket soroló listából kiderül: a negyedik Orbán-kormányban egyetlen nő kap helyet.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!