Előző
Következő
új cikk

Sport

Gólkirályi cím? Most a csapat sikere az első

Népszava|2018. ápr 27. 05:53
[A+ A-]

17 találat - Eddig idén az NB I-ben ennyi jutott Vargának Fotó: Molnár Ádám

A Videoton mögött két ponttal lemaradva második FTC szélsője, Varga Roland 17-szer talált a kapuba a labdarúgó NB I jelenlegi szezonjában, a játékost mégsem a gólkirályi cím, sokkal inkább a bajnoki aranyérem lehetősége foglalkoztatja.

- Elszántabbá vagy feszültebbé tette a csapatot, hogy már a Videotonnál van az előny?

- Nem mondanám, hogy feszültek vagyunk ebben a szituációban. Igyekszünk megőrizni a higgadtságunkat, a következő feladatra és csak magunkra koncentrálunk. Tudjuk, hogy már a Videoton vezet, de azt se felejtsük el, hogy ugyanúgy, mint nekünk, nekik is lesznek még nehéz mérkőzéseik, a jövő héten ráadásul egymással játszunk majd. Persze, előtte a Haladás elleni meccsünk sem kevésbé fontos, mindenképpen győznünk kell.

- A legutóbbi három mérkőzésen betalált, továbbra is vezeti a góllövőlistát. A Haladás ellen nyilván folytatná a sorozatot.

- Remélem, én is hozzá tudok majd tenni a Ferencváros sikeréhez, ám ha nem találok be, de nyerünk, ugyanolyan boldog leszek. Ebben a helyzetben nem az egyéni dolgok számítanak, a csapat érdeke a legfontosabb, ennek szellemében lépünk pályára.

- Azért néha hátranéz, hogy állnak ön mögött a riválisok a góllövőlistán?

- Ha mondjuk kilenc ponttal vezetnénk a bajnokságot, azaz már nagyjából eldőlni látszana a bajnoki cím kérdése, akkor talán egy kicsit komolyabban venném ezt a témát, így viszont, hogy még egyáltalán nem lefutott a bajnokság, a csapat sikere az első a számomra.

- Eppel Márton tavaly szeretett volna külföldre szerződni, de a gólkirályi cím is kevés volt neki – ön szerint milyen értéke, rangja lehet ennek az elismerésnek?

- Erre azért nem tudok válaszolni jelenleg, mert még nem voltam gólkirály. Az biztos, hogy magamnak jó visszajelzés volna, ha én nyerném a címet.

- Korábban futballozott Olaszországban. Nem vágyódik ismét külföldre?

- Hosszú távú szerződés köt a Ferencvároshoz, így jelen pillanatban nem foglalkoztat a nemzetközi karrier lehetősége. Jól érzem magam a Fradinál, szeretek itt lenni és egyébként is: most az a legfontosabb, hogy a bajnokságból hátralévő hat mérkőzés úgy sikerüljön, ahogy mindenki szeretné.

- Eredményesség szempontjából a jelenlegi pályafutása legjobb idénye. Mi a titka a remeklésnek?

- Az utóbbi időben talán higgadtabb lettem a pályán néhány szituációban. Pontrúgásból is szereztem pár gólt, valamint többször odaérek a kapu elé is. Szokták mondani: az rúg gólt, aki keresi – én pedig keresem! Mostanában tényleg jól összejönnek a dolgok, remélem, sokáig kitart ez a formám.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!