Előző
Következő
új cikk

Sport

Amerikai milliárdosnak adhatják el a Wembley Stadiont

nepszava.hu|2018. ápr 27. 10:11
[A+ A-]

Az áruba bocsátott stadion/AFP fotó

A londoni Wembley Stadion eladását tervezi az Angol Labdarúgó-szövetség (FA). A vevő a másodosztályban szereplő Fulham milliárdos tulajdonosa, az amerikai üzletember, Shahid Khan. Az FA csütörtöki közleménye szerint a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, a futballszurkolók körében nem aratott osztatlan sikert a bejelentés.

Khan a tulajdonosa az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Jacksonville Jaguars csapatának is. Tervei szerint a Jaguars több hazai találkozóját áthozná Európába, ezek helyszíne is a Wembley lenne. A szurkolókat az osztrák Kurier című lapban megjelent cikk szerint az aggasztja, hogy előfordulhat, az amerikaifutball-mérkőzések miatt az angol labdarúgó-válogatottnak máshol kellene pályára lépnie ősszel a hazai találkozóin.

Az FA közleménye szerint a nemzeti együttes első számú otthona mindenképpen a Wembley marad, ahogy az FA Kupa-döntőit is itt rendezik az adásvétel után.

Bajban lehet viszont a Chelsea, amelynek otthonát, a Stamford Bridge-et hamarosan felújítják. A londoni kékek ebben az időszakban a Wembleyben szerették volna megrendezni a hazai meccseiket, erre viszont nem lesz lehetőségük, ha az FA eladja az arénát.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!