Előző
Következő
új cikk

Külföld

Putyin ellenfelét ismét letartóztatták

nepszava.hu|2018. máj 5. 17:08
[A+ A-]

Tüntetés Szentpéterváron: FOTÓ: OLGA MALTSEVA / AFP

Őrizetbe vették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust, aki a hatóságok által nem engedélyezett tüntetést szervezett Moszkva belvárosában két nappal Vlagyimir Putyin elnöki beiktatása előtt. "Navalnij megjelent a Puskin téren, ahol gyorsan őrizetbe is vették. Ez teljesen törvénytelen" - sérelmezte Leonyid Volkov ellenzéki politikus.

Navalnij, akit korábban ismételten őrizetbe vettek hasonló tiltakozó akciók szervezéséért, több mint 90 orosz városban - így Moszkvában és Szentpéterváron is - hirdetett meg kormányellenes tüntetéseket.

A híradás időpontjában a rendőrség könnygázt vetett be a Moszkvában tüntetők ellen. Az orosz belügyminisztérium szerint mintegy 1500 aktivista vett részt a Puskin téren szervezett ellenzéki megmozduláson. Korábban a rendvédők hangszórókkal szólították fel a tüntetés helyszínén összegyűlt tüntetőket a távozásra, ellenkező esetben fizikai erőszakkal és különleges eszközök bevetésével fenyegettek.

Az ANSA olasz hírügynökség az OVD Info jogvédő szervezetre hivatkozva úgy tudja, hogy több mint 580 kormányellenes tüntetőt előállítottak az Oroszország-szerte rendezett tüntetéseken - írja a hvg.hu.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!