Előző
Következő
új cikk

Belföld

Erődnek látszik a "lebukott" Kubatov-rezidencia

nepszava.hu|2018. máj 9. 08:47
[A+ A-]

Mii? Lebukott a kecó? - Népszava fotó

Újabb ügyes - vagy inkább erkölcstelen - trükk arra, hogy a növekvő vagyon elemei ne kerüljenek be az egyre komolytalanabbá váló vagyonbevallásokba, illetve arra is, hogy miként lehet egyre hülyébbre venni Magyarország polgárait.

Az érdem a Hvg. munkatársaié, akik leleplezték a jelentős anomáliát Kubatov Gábor január végén leadott vagyonbevallása és a valóság legalábbis egy szelete között. A Fidesz pártigazgató-alelnöke január végén leadott vagyonbevallása szerint csak egy Volkswagen Jettával és 600 ezer forinttal gyarapodott az előző évhez képest.

A vagyonnyilatkozatból - Magyarországon mondhatni: persze - nem derül ki az a tulajdon, ami kezdetben egy telek volt, majd  egy bonyolult telekegyesítési és  -megosztási manőver után ház is került rá, hogy aztán tavaly ősszel oda beköltözhessen a fideszes harcostárs a családjával. És hogy miért nem derül ki? Mert az adásvétel nem Kubatov, hanem a 80 éves anyósa nevére történt 2016 októberében.

Az ingatlan Soroksár felkapott, utóbbi években beépült, Gyáli patakhoz közel eső részén, egy csendes utcában helyezkedik el - írja a hvg.hu. Bár a kinézete miatt a ház elsőre valamiféle erődnek vagy ipari üzemegységnek tűnik, Kubatovék valójában egy műhelycsarnokkal és legalább 5-6 autó tárolására alkalmas hangárral kiegészült családi házat húzattak fel ide. A lapnak egy a Fidesz alelnökét közelebbről ismerő helyi forrása szerint a komplexumot egyfajta „menekülőútnak” szánta az eredetileg autószerelő végzettségű pártigazgató, mondván, ha egyszer felhagy a politikával, nemcsak a családja élhet itt, de az egyik csarnokban elfér a műhelye. Az ingatlant elölről részben betonkerítés, hátulról pedig egy másfél méter vastag kőfal védi, a méretét és ezzel az értékét nehéz megbecsülni, de az új házas környéken 70 és 100 millió forint között árulják az ennél kisebb telken fekvő családi házakat, ami papíron nem is létezik - olvasható a portálon, ahol fényképeket is bemutatnak az erődszerű, titkolt tulajdonról. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!