Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Hasít a Nagyi projekt - Doc Alliance díjra jelölték

nepszava.hu|2018. máj 13. 14:29
[A+ A-]

Forrás: Granny Project/Facebook

Rangos díjra jelölték Révész Bálint kreatív dokumentumfilmjét, a Nagyi projekt-et. A legnívósabb európai dokumentumfilm fesztiválok által alapított Doc Alliance díjért mindössze hét kiemelkedő alkotás van versenyben, melyeket a fesztiválok jelöltek legutóbbi válogatásukból - adja hírül a Filmhu magyar moziportál. 

A Nagyi projekt három fiatal srác és nagymamáik anarchikus vállalkozása egy múltbéli utazásra. A hét év élményeit feldolgozó film képet rajzol a generációk közötti kapcsolatról és a XX. század történelmének szubjektivitásáról az egykori angol kém nő, a náci németországbeli táncosnő és a magyar kommunista holokauszttúlélő nagymama emlékei nyomán. A Nagyi projekt rendezője és egyik főszereplője, Révész Bálint szerint „az eltűnőben lévő generációval csak felszabadultan és korlátok nélkül szabad beszélgetni, másra nincs már idő.”

A Doc Alliance díjról, az elmúlt év legjobb dokumentumfilmjét illető neves elsimerésről külföldi filmkritikusokból álló zsűri dönt. A díj nyertesét május 12-én jelentik be a cannes-i filmfesztiválon.

Révész Bálint első filmjével a DOK Leipzig fesztiválon különdíjat nyert ősszel. A Nagyi projekt a Filmalap támogatásával, magyar–brit koprodukcióban, az Új Budapest Film és a Gallivant Film gyártásában készült.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!