Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Rangos díjat kapott A szolgálólány meséje

nepszava.hu|2018. máj 14. 09:32
[A+ A-]

Elisabeth Moss egy hollywoodi díjátadón, 2018.március 4-én Forrás: AFP/ Angela Weiss

A Golden Globe után a legjobb nemzetközi sorozatnak járó brit elismerést, a BAFTA-díjat is elvitte az Elisabeth Moss főszereplésével készült produkció.

Áldassék a gyümölcs! Az Úr érlelje meg - milliók borzonganak meg naponta az A szolgálólány meséjéből ismert, hátborzongatóan képmutató köszöntés hallatán. A Margaret Atwood regénye alapján készült, disztopikus sorozat rajongói most örülhetnek, a produkció ugyanis vasárnap elnyerte a Brit Filmakadémia BAFTA-díját.

A gálán díjazták David Attenborough-t, akinek legendás Blue Planet (Kék bolygó) című sorozata második szériájával tavaly ősztől folytatódott a BBC Earth produkciójában. Az óceánok eddig soha nem látott mélyét bemutató alkotás Magyarországon is látható, hétfőn este 20.10-től kezdi sugározni az M5 csatorna.

A hírek kategóriában a Sky News a Mianmarból a szomszédos Bangladesbe menekülő rohingyák százezereiről szóló dokumentumfilmjét ismerték el. A gála nagy vesztesének a Netflix számít, miután a II. Erzsébet királynő életéről szóló, ám a női és férfi színészek gázsijának egyenlőtlenségével botrányt okozó a The Crown-t legyőzte a múlt század eleji Birminghamben játszódó gengsztersorozat, a 2013 óta futó Birmingham bandája, amely a legjobb brit széria díját kapta meg.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!