Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mészárosék turuljának logója sem magyar

nepszava.hu|2018. máj 17. 11:23
[A+ A-]

Mészáros Lőrinc. Fotó: Népszava

Lapunk is beszámolt róla: már le is védette sportmárkája nevét Mészáros Lőrinc cégbirodalmának új vállalkozása, a decemberben, a Felcsúton is focizó, majd edzősködő Szélesi Zoltán feleségével közösen alapított Magyar Sportmárka Zrt. – olvasható az e heti HVG-ben. A repülő turulmadarat nemzeti színekben vagy piros-feketében ábrázoló védjegy mintha a nemzetközi piacra is készülne, ugyanis a brand inkább angol szavakkal operál: a márkanév 2rule, azaz turul lesz. Az Index értesülése szerint a közeljövőben nemcsak a felcsúti együttest, de a magyar válogatottat is Mészárosék öltöztethetik majd.

A nevesebb hazai tervezők körében egyelőre nem ismert, hogy ki álmodhatja meg a sportruházatok és sportszerek dizájnját. Márpedig ez nem kis feladat, speciális ismereteket igényel az aerodinamikától kezdve az anatómiáig számos területen. A sikerről mindenesetre a felügyelőbizottságban ülő Mészáros-lány, Beatrix, valamint Mészáros Lőrinc kipróbált emberei, a jogász Egyedné Páricsi Orsolya és Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Tima János gondoskodnak – írja a lap.

Az emblémával azonban több baj is van. Az egyik, hogy a trikoloros változaton a szárny balról jobbra zöld és piros, ami inkább az olasz vagy a mexikói lobogóra emlékeztet.

"2rule"

"2rule"

Még különösebb, hogy az „ősi magyar szimbólum" minden jel szerint egy amerikai – részben ingyenes - képügynökségtől származó, egészen minimálisan megváltoztatott fekete-fehér grafika egy stilizált sasról (simple eagle design). Alkotója egy szerb grafikus, Aleksandra Djukic. Csak, míg Mészárosék „turulja" balra néz, addig az eredeti sas jobbra.

"Simple Eagle Design"

"Simple Eagle Design"

Vagyis a logó megalkotásába láthatóan nem sok kreativitást fektettek Felcsúton, azt is rosszul. Kíváncsian várjuk a majdani termékeik dizájnját.

V. J.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!