Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Nincs köze a maffiához - Vádat emelnek ellene

nepszava.hu|2018. máj 17. 12:15
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Vádat emeltek befolyással üzérkedés bűntette miatt egy többszörösen büntetett előéletű budapesti férfi ellen, aki magát Szemjon Mogiljevics ismert orosz alvilági személy fiának mondva 900 millió forintot próbált kicsalni egy büntetőügy gyanúsítottjától - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A 40 éves budapesti férfi igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy a politikai élet befolyásos szereplőivel - például Áder Jánossal és Pintér Sándorral, derül ki az Ügyészség közleményéből -, magas beosztású állami tisztségviselőkkel, nagyhatalmú bűnözői körökkel szoros kapcsolatban áll. Így, mint állította, problémás ügyeket el tud intézni, és követelések behajtásában is hatékony segítséget tud nyújtani.

Internetes oldalakon azt híresztelte, hogy orosz-ukrán bűnözői körökkel is jó kapcsolatot ápol. Ezt azzal igyekezett alátámasztani, hogy ő - az FBI körözési listájának élbolyában is évekig szereplő, maffiavádakkal illetett, Magyarországon Szeva bácsiként ismert - Szemjon Mogiljevicsnek a fia.

Így próbálta meg 2017 végén telefonon rávenni egy bűnügy gyanúsítottját, hogy fizessen neki 900 millió forintot, amivel állítása szerint a gyanúsított az "apja" cégét megkárosította. Ennek fejében azt ígérte, egy telefonhívással megszüntetteti az ellene folyó eljárást. A hívott fél azonban elzárkózott a pénz megfizetése elől és feljelentést tett.

Az Orosházi Járási Ügyészség a férfit befolyással üzérkedés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - olvasható a közleményben.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!