Előző
Következő
új cikk

Belföld

Szeles vasárnap jön, de sok napsütésre számíthatunk

idokep.hu|2018. máj 19. 22:10
[A+ A-]

A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, viszont nyugaton, illetve helyenként északon, északkeleten időnként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon futó zápor, esetleg egy-egy lokális zivatar is kialakulhat. Sokfelé élénk, északkeleten erős lehet az északkeleti szél. Hajnalban 8-14, napközben 22-27 fok között alakul a hőmérséklet. 

Hétfőn az ország déli, délkeleti és keleti tájain lehet több felhő felettünk, futó záporok, egy-egy zivatar is kialakulhat, máshol viszont hosszabb napos időszakokra van kilátás. Élénk, néhol erős lehet a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Kedden sokfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, délkeleten lesz kisebb esély a csapadékhullásra. Helyenként heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Délután 22-27 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön is számítani kell többfelé lokális záporok, zivatarok kialakulásra a napos időszakok mellett. Továbbra is előfordulhatnak heves zivatarok felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. Délutánonként 22-28 fokot mérhetünk.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!