Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Rálőttek egy középkori puskával, majdnem belehalt

nepszava.hu|2018. máj 21. 08:20
[A+ A-]

Fotó: Rendőrség

Életveszélyesen megsérült egy férfi a tatai várjátékokon, mikor - a várakozásokkal szemben - valóban elhagyta egy lövedék a ráfogott puska csövét. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást - írja a police.hu.

A tatai rendőrök egy 30 éves szigetvári férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A férfi május 19-én Tatán vett részt egy várjátékon. A rendezvény során 17 óra 30 perc körül a nála lévő fekete lőporral betöltött és felporzott kovás puska csövében benne hagyta annak töltővesszőjét, és a puska elsütésekor azt kilőtte. A kilőtt töltővessző megsebesítette a várjátékban szintén résztvevő 61 éves férfit, aki életveszélyesen megsérült.

A tatai nyomozók a 30 éves Cs. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A Tatai Patara nevű várjátékokon - ahol a vár 1597-es ostromát játszák újra - nem ez az első baleset: néhány éve egy besült puska robbant fel egy hagyományőrző kezében.

A kép a 2016-os várjátékokon készült. Fotó: Tatai Patara

A kép a 2016-os várjátékokon készült. Fotó: Tatai Patara

Lájkoljon minket a Facebook-on is!