Előző
Következő
új cikk

Belföld

Nem engedik a Guardian újságíróját Steve Bannon budapesti előadására

nepszava.hu|2018. máj 21. 10:06
[A+ A-]

Az európai szélsőjobb köreiben turnézó Bannon beszédet mond Le Pen pártjának egy rendezvényén. Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP

A konferencián - melyet Schmidt Mária intézete szervez - az újságíró az állítólagos túl nagy érdeklődés miatt nem vehet részt - írja a 444.hu.

A héten zajlik Budapesten az Európa jövője nevű rendezvény, amit a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet szervez, és amin Szijjártó Péter és Balog Zoltán mellett többek között előadást tart Steve Bannon is. Bannon a Trump-kampány főstratégája és ideológusa volt, de az új elnök beiktatása után kibukott a Fehér Házból. Az utóbbi időben főleg Európában, és főleg szélsőjobboldali pártok rendezvényein turnézott.

A budapesti rendezvényen szeretett volna részt venni Shaun Walker, a Guardian kelet-közép-európai tudósítója. Regisztrációját azonban nem fogadták el a szervezők, számolt be Walker a Twitteren.

A szervezők a túl sok regisztrációra hivatkozva utasították el a kérelmét, és a netes közvetítést ajánlották a figyelmébe - ahol viszont értelemszerűen nem tehet fel kérdéseket. Walker arról ír, hogy nem rémlik neki olyan eset, amikor visszautasították volna az akkreditációs kérelmét egy "konferenciára", ez még Oroszországban sem történt meg vele.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!