Előző
Következő
új cikk

Külföld

Csak a kormányfő tudja, ki lesz a polgármester

Népszava|2018. máj 22. 09:10
[A+ A-]

Bár már több mint két hónapja, március 4-én rendezték meg a belgrádi önkormányzati választást, továbbra sem tudni, ki lesz a főváros első embere. 

Mint a Magyar Szó honlapja írja, a Blic bulvárlap értesülései szerint két hetet még legalább várni kell arra, hogy a közvélemény megismerje az új városvezető személyét, mert Aleksandar Vucic elnök, a kormányzó Szerb Haladó Párt (SNS) első embere ugyan már meghozta a döntést, de csak akkor árulja el azt. A város menedzserének nevezett Goran Vesic sajtóértekezletén bejelentette, a polgármestert a városi képviselő-testület törvényes határidőn belül választja meg ki, vagyis június 9-én már tudni lehet, ki lesz a főváros új polgármestere. Annyit viszont elárult, hogy a város első emberét a választási listán szereplők közül választják majd ki.

– A párt dönt majd arról, hogy ki vezeti a várost a következő négy évben, de egy valami biztos: bárki is legyen az új polgármester, az eddig megkezdett projektumokat folytatni fogja – nyilatkozta Vesić a Prva televíziónak.

Új polgármesterként eddig Vesić mellett Irena Vujović, a belgrádi Savski venac község elnöke és Zoran Radojičić, a Tiršova utcai Gyermekklinika igazgatójának neve merült fel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!