Előző
Következő
új cikk

Az I. világháború

Új német offenzíva küszöbén?

Népszava-összeállítás|2018. máj 22. 09:56
[A+ A-]

Ha egy angol ágyúnak sikerül eltalálnia egy ilyen muníciós raktárat olyan robbanás támad, amely 100 km-re megrázza a földet.

Barzini táviratozza a „Corriere della Sera"-nak az angol frontról: Biztos jelek vallanak arra, hogy a németek rendkívüli gyorsasággal készítik elő közvetlenül küszöbön álló offenzívájukat azzal a szándékkal, hogy az ellenséget meglepjék, és ne hagyjanak időt a támadás kivédésére.

A megszállt területeken sietve javítják ki a vasutakat, újjáépítik a hidakat, kijavítják az utakat. Óriási raktárakat építettek az egész fronton. Mesébe illő rengeteg hadianyagot gyűjtöttek össze. Mindeddig azért késett az offenzíva, mert a németek raktárai messze voltak a frontcsapatoktól, de most már közvetlenül a tűzvonal mellett állították fel ezeket az óriási raktárakat. Ha egy angol ágyúnak sikerül eltalálnia egy ilyen muníciós raktárat olyan robbanás támad, amely 100 km-re megrázza a földet.

A „Tägliche Bundschau"-I nak táviratozzák Bernből: A francia fronton levő haditudósítók egybehangzóan jelentik lapjuknak, hogy a németek befejezték offenzív előkészületeiket. A francia katonai kritikusok általában Amerikától várják a segítséget. A l’Humanité azt írja, hogy Amerika hatszor annyi csapatot küld, mint amennyit mostanában vártak. A levegőben az ántánt ma már elérte számbeli fölényét.

Népszava 1918. május 22.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!