Előző
Következő
új cikk

Sport

Egyetlen gól döntött, megvédte címét a Győr

Népszava|2018. máj 23. 20:00
[A+ A-]

Fotók: Szalmás Péter

A Győri Audi ETO KC nyerte a K&H női kézilabdaliga 2017/2018-as szezonját, miután a szerdán lejátszott utolsó, 26. játéknapon 39-14-re-re felülmúlta a Békéscsabát. Ez volt a Bajnokok Ligája-győztes zöld-fehér klub történetének 14. bajnoki sikere. Nyert ugyan (42-24-re a Vác ellen) a játéknap előtt listavezető FTC-Rail Cargo Hungaria is, ám mivel az egymás elleni két mérkőzés eredménye egálra jött ki, az összesített gólkülönbség döntött az aranyéremről, e mutatóban pedig a Győr volt jobb.

Még javában melegítettek a Ferencváros és a Vác játékosai a népligeti Elek Gyula Arénában, amikor a kapu mögötti szurkolótábor vezetésével hihetetlen hangerővel biztatni kezdte az övéit az egész csarnok – meglepetést csupán az jelenthetett, hogy noha előzetesen minden jegy elkelt, néhány szék üresen maradt.

Tekintve, hogy hetek óta tudható volt, hogy az aktuális ellenfél minél nagyobb arányú „kitömése” lehet a végső siker záloga, a bajnokaspiránsok hamar gólgyártásba kezdtek: Görbicz Anitának Győrben 40, Laura van der Heijdennek a fővárosban 62 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést csapata számára. Innen kezdve az első játékrészben fej-fej mellett haladtak a felek: voltak pillanatok, amikor a legfontosabb mutatóban is egyenlőség alakult ki, a szünetben 19-12-re vezető FTC +280-nal, a 20-8-as előnyben lévő Győr pedig +279-cel állt.

A térfélcserét követően az Audi Arénában belassított a Békéscsaba, így az előnyét folyamatosan növelő Győr a 43. percben – először a szerdai napon – vezette a virtuális pontversenyt. A hírről értesültek a Népligetben is – az aktuális állásról mobiltelefonokról és a tudósítóktól tájékozódó szurkolók közül ekkor már többen lemondóan legyintettek, a hangos biztatás azonban nem hagyott alább.

A véghajrában már mindenki talpon volt az Elek Gyula Arénában, miközben Győrben másfél perccel korábban lefújták a találkozót. Fél perccel a vége előtt a Vác részéről Kovács Patrícia értékesített egy hetest, így Elek Gábor vezetőedző időkérése után az utolsó rohamra annak tudatában lódulhattak meg az FTC-játékosok, hogy az eredményes befejezés aranyérmet ér – Háfra Noémi azonban a kapu mellé lőtt. A mutató +291-es gólkülönbségnél állt meg, ám mivel a Győré +292 lett, ez „csak” ezüstérmet ért az FTC-nek, a Győr sorozatban harmadszor diadalmaskodott. Noha közönsége megünnepelte az ezüstérmes csapatot, nem Háfra volt az egyetlen az arénában, aki a kihagyott helyzetet siratta...

H. Sz.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!