Előző
Következő
új cikk

Belföld

Heves zivatarok válthatják a napsütést

idokep.hu|2018. máj 24. 00:32
[A+ A-]

Shutterstock fotó

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős idő mellett ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, heves zivatarok ezen a napon is előfordulhatnak. Időnként megélénkül az északi-északkeleti szél. Napközben 24-30 fokot mérhetünk. 

Pénteken kezdetben nyugaton és északon lehet csapadék, majd délután változóan felhős időre és szórványosan kialakuló záporokra, zivatarokra készülhetünk. Főként északkeleten élénkülhet meg az északkeleti szél. Délután 22-30 fok várható. 

Szombaton szintén nyárias zivatarok tarkíthatják hazánk időjárását. Szinte bárhol az országban számíthatunk lokálisan kipattanó záporokra, zivatarokra. A szél csak zivataros területeken támadhat fel. Enyhe hajnal után 23-29 fokot mérhetünk.

Vasárnap is kialakulhatnak záporok, zivatarok, de napsütésből sem lesz hiány. A keleti, délkeleti szél zivatarok környezetében élénkülhet, erősödhet meg. Délutánon 23 és 29 fok közötti hőmérsékletre van kilátás. Hétfőn már kevesebb helyen ígérkezik csapadék, lokális záporok, zivatarok formájában. Továbbra is nyárias időre van kilátás, a Dunántúlon időnként megélénkülhet a légmozgás.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!