Előző
Következő
új cikk

Sport

Kupagyőzelem után jöhet a bronzérem

Népszava|2018. máj 24. 18:42
[A+ A-]

Fotók: Tóth Gergő

A Magyar Kupát szerda este négy év elteltével elhódító Újpest labdarúgója a sikert követően sem kényelmesedne el, a bajnokságban még szeretné megszerezni a harmadik helyet.

Azzal, hogy a 2-2-re végződő rendes játékidőt követően végül büntetőrúgások után 5-4-re legyőzte a Puskás Akadémiát az Újpest, teljesült a klubvezetés által az idény elején megfogalmazott cél, a nyáron újra nemzetközi kupasorozat selejtezőjében próbálhat szerencsét az együttes. A lila-fehérben játszó futballisták megdolgoztak a sikerért – és az ezért járó 100 millió forintos pénzdíjért –, hiszen a fináléban hátrányból fordítva győztek, s hódították el a klub történetének 10. Magyar Kupa-serlegét.

„Amikor a félidőben 1-0-ra vezetett a Puskás, komoly fejmosást kaptunk, az edzőnk arról beszélt az öltözőben, hogy szedjük össze magunkat, arra kért minket, hogy nézzük meg, mennyien kijöttek kizárólag miattunk. Szerencsére sikerült is elég hamar fordítanunk. Később egyenlített az ellenfél, a végén viszont a büntetőknél velünk volt a Jóisten. Sokat tettünk a győzelemért, egész évben erre készültünk, így most nagyon boldogok vagyunk, hogy végre sikerült elérni az európai kupaszereplést” – nyilatkozta lapunknak a lefújást követően a tizenegyespárbajban büntetőt hibázó Balázs Benjámin, aki érdeklődésünkre megjegyezte: ahhoz, hogy együttese az Európa-liga kvalifikációs szakaszában is megállja a helyét, biztosan erősítésekre lesz szükség. „Természetesen jó volna minél tovább jutni, de nem fogunk elérhetetlen célokat kitűzni magunk elé, mindig a következő lépcsőfokot szeretnénk majd megugrani” – mondta ezzel kapcsolatban a hátvéd.

A csapattal 2014 után a második kupagyőzelmét ünneplő szerb edző, Nebojsa Vignjevic szünetben elmondott szavai célba találtak, hiszen a siker kulcsa – noha mint írtuk, a felcsútiak később még egálra, azaz hosszabbításra mentették a mérkőzést – a második játékrész eleje volt. Az 55. percben Zsótér Donát, héttel később pedig Mijusko Bojovic gólja után borult fényárba a lelátó lila része – Zsótér 27 méterről szerzett bombagólja ráadásul látványnak sem volt utolsó.

Zsótér Donát

Zsótér Donát

„Az edzéseken rendszeresen gyakorlom a hasonló szituációkat, mivel úgy gondolom, ez az erősségem, így folyamatosan fejlesztenem kell magam. Jókor voltam jó helyen, jó labdát kaptam, amit már csak el kellett rúgnom, szerencsém volt”– mondta lapunknak szerényen az első újpesti gól szerzője, aki a drukkerek szerepét is kiemelte. „A szurkolóink nélkül nem sikerült volna elérni a célunkat. Nagy szó lenne kupagyőzelemmel és bronzéremmel zárni a szezont, ezért a hátralévő két fordulóban mindenféleképpen szeretnénk megszerezni a bajnokságban a dobogós helyet.”

A kupagyőzelem éjszakáján a Groupama Arénában, majd a Szusza Ferenc Stadionnál is ünneplő újpestiek csütörtökön szabadnapot kaptak, péntektől viszont már a következő feladatra készülnek: az OTP Bank Liga 32. játéknapján a Mezőkövesd vendégei lesznek.

Tovább tart a külföldiek sorozata
Noha a felcsúti csapatot felkészítő Pintér Attila révén az idén volt esély a széria megszakítására, továbbra is igaz, hogy hazai edző által felkészített együttes legutóbb 2013-ban nyerte meg a Magyar Kupát – akkor a jelenlegi idényben a Kisvárdával NB I-be jutó Kondás Elemér vezette Debrecen ünnepelhetett. Azóta Nebojsa Vignjevic kétszer (2014, 2018) a Ferencváros trénere, Thomas Doll pedig háromszor (2015, 2016, 2017) volt győztes hadvezér.

Hatos Szabolcs

Lájkoljon minket a Facebook-on is!