Előző
Következő
új cikk

Belföld

Záporra, zivatarra készüljön pénteken is

idokep.hu|2018. máj 24. 22:21
[A+ A-]

Fotó: Shutterstock

Pénteken kezdetben nyugaton és északon lehet csapadék, majd délután megnövekvő gomolyfelhőzetre és többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra készülhetünk. Megélénkül az északkeleti szél. Délután 22-30 fok várható, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket. 

Szombaton szintén nyárias zivatarok tarkíthatják hazánk időjárását. Sokfelé számíthatunk az országban lokálisan kipattanó záporokra, zivatarokra. A szél csak zivataros területeken támadhat fel. Az enyhe hajnal után 25-31 fokot mérhetünk. 

Vasárnap is kialakulhatnak helyi jellegű záporok, zivatarok, de már kevesebb csapadék valószínű, napsütésből sem lesz hiány. Délután 25 és 30 fok közötti hőmérsékletre van kilátás.

Hétfőn már csak kevés helyen ígérkezik csapadék lokális záporok, zivatarok formájában. Továbbra is nyárias időre van kilátás, a Dunántúlon időnként megélénkülhet a légmozgás. Kedden mindenütt napos időre számíthatunk, egy-egy zivatar alakulhat csak ki legfeljebb a megnövekvő gomolyfelhőkből. A délkeleti szél többfelé megélénkül, de marad a nyárias meleg.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!