Előző
Következő
új cikk

Sport

A Ferencváros visszavágott

Népszava|2018. máj 25. 17:57
[A+ A-]

MTI Fotó: Illyés Tibor

A Ferencváros visszavágott az egy héttel korábbi vereségért a bajnokság döntőjében. Az MTK szurkolók csupán annak örülhettek, hogy az égi áldás csak a lefújás után érkezett meg.

Borús, felhős volt az ég, minden esély megvolt arra, hogy megérkezzen az eső a női labdarúgó bajnokság döntőjének második mérkőzésére. A komor idő ellenére a szotyi- és sálárusok már a meccs kezdése előtt több mint egy órával elfoglalták helyüket, s várták a Ferencváros és az MTK Budapest szimpatizánsait az Új Hidegkuti Nándor Stadion előtt. A szurkolók nem tolongtak, ám 45 perccel a kezdés előtt megérkezett egy maroknyi Ferencváros szurkoló, tizenöten, legfeljebb húszan lehetettek. Az 1-es villamosról leszállva öltözékükből szembeötlő volt, hogy a zöld-fehér tábort erősítik, majd egyből hangot adtak annak, melyik csapatnak szurkolnak, vagyis inkább annak, melyiket nem kedvelik. Elsőként a Gá-gá-gá kezdetű nóta zendült fel…

Voltak azért kevésbé vehemens vérmérsékletű szurkolók is. Egy a stadion előtt várakozó családhoz léptem oda, akik csakugyan a vendég sikerért szorítottak. Két apukával beszélgetésbe elegyedtem, s elmondták, lányaik miatt érkeztek, akik a Ferencváros ifjú növendékei. Mint mondták, elkísérték idősebb társaikat, akik eltökélt célja, hogy kiharcolják a harmadik, mindent eldöntő összecsapást. Meglátásuk szerint a női foci felfelé ível, sokat fejlődött az elmúlt években. Mindezt azzal magyarázták, hogy sok pénz áramlik a női futballba is, az ő lányaik már sokkal profibb körülmények között készülhetnek, mint az est folyamán pályára lépők tehették fiatalabb korukban. Hozzátették, a női futball világa azonban továbbra is azon családoknak fontos, akiknek rokonuk, vagy ismerősük pályára léphet, ám sok Ferencváros kötődésű ember nem csak a zöld-fehérek férfi focicsapatára kíváncsi, hanem elmegy egy-egy kézilabda vagy jégkorong meccsre is.

Maga a mérkőzés MTK lehetőséggel indult, az amerikai Laura Berman egy biciklicsellel elküldte védőjét, majd a kapufán csattant a lövése. A folytatásban igencsak komikus jelenetsor játszódott le, a védők közt kilépő MTK-játékost megállította a fradi egyik védője, Kiss Anikó Tünde játékvezető pedig tanácstalanul nézett asszisztensére. Vad Anita nem jelzett, így Kiss szabadrúgást ítélt, s sárga lapot adott annak a Szeitl Szilviának, aki az eset közelében sem járt.

Az első negyedóra végéhez közeledve újabb Ferencváros szurkolók érkeztek a stadionba - összességében talán egyharmad ház lehetett az 5000-es stadionban -, bent lévő társaiktól pedig zúgott a szervusztok, szervusztok. Talán a vendég tábor buzdításának is köszönhetően a Ferencváros átvette a meccs irányítását, éneklés és dobszó kísérte az összecsapást. A folytatásban Vad asszisztens többször is rossz irányba emelte zászlaját, mindez pedig a nézőknek sem tetszett, így jöttek is a bekiabálások. „Hülye vagy! Tisztességes játékvezetést akarunk.”

Mi sem kellett a vendégeknek, újból rázendítettek a Gá-gá-gára, a hangosbemondó pedig sportszerű buzdítást kért a szurkolóktól.

A második játékrész elején Mosdóczi Evelint buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető ezúttal határozottan a büntetőpontra mutatott. A sértett állt a labda mögé, s még az sem zavarta meg, hogy futás közben azt kiabálták neki: kihagyod!

A vendég tábor ekkor ismét rázendített, hazai oldalról egy-egy kósza hajrá MTK volt hallható. A meccs hajrájáig a zöld-fehérek domináltak, majd a végjátékban kijött a nyomás alól a hazai alakulat. A 87. percben Kiss jó 30 méterre a vendégek kapujától ítélt szabadrúgást az MTK-nak, de amit aztán a vendég szurkolóktól kapott, nem tette zsebre. Útszéli hölgyekhez hasonlítgatták, mindezek pedig akár súlyos százezreket jelenthetnének majd a MLSZ fegyelmi bizottságának következő ülésén…

Az eredmény ezután már nem változott, a vendég drukkerek pedig a „szép volt csajok” és a „gyertek ide” szólamokat skandálták. A játékosok eleget tettek a kérésnek, s ugyan örültek a lefújást követően, a két győzelemig tartó párharc nem dőlt el. Az első meccsen a MTK 3-1-re diadalmaskodott, így a bajnoki cím jövő hét pénteken dől el 16 órától a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Korom Milán

Lájkoljon minket a Facebook-on is!