Előző
Következő
új cikk

Külföld

Vadállatok szöktek meg egy állatkertből – vagy mégsem?

nepszava.hu|2018. jún 1. 13:58, frissítve: 2018. jún 1. 18:30
[A+ A-]

Oroszlánok a németországi Lünebachban található állatkertben még 2016. június 28-án AFP Fotó: Harald Tittel/DPA

Megszökött két oroszlán, két tigris és egy jaguár egy, a németországi Lünebachban található állatkertből – írta a rendőrség közlésére hivatkozva a BBC. A hatóságok a lakóknak azt tanácsolták, hogy maradjanak otthonaikban, és értesítsék a rendőrséget, ha látják valamelyik állatot. Az MTI tudósítása szerint az állatokat sikerült rövid idő alatt befogni.

Később azonban a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság arról számolt be, hogy téves volt az elszabadult nagymacskákról szóló riasztás, az állatok valójában nem hagyták el kifutójukat. Egy drón segítségével kutatták fel őket a Biberach nevű patak áradása miatt víz alá került állatkertben. Csak egy medve szabadult el, amelyet le is lőttek.

Az SWR szerint egyelőre nem tudni, hogy mennyire biztonságosak a kifutók. A hatóságok attól tartanak, hogy a vadállatok áttörhetnek az árvízben megrongálódott kerítéseken, ezért rendőrök őrzik a kifutókat, és mérlegelik, hogy lakóikat átmenetileg áthelyezik egy másik állatkertbe.

Az állatkert mintegy 50 kilométerre északra van Trier városától, és nagymacska populációjáról híres. 1972 óta magántulajdonban működik. A 30 hektáron elterülő Eifel Zoo a honlapja szerint 60 egzotikus és őshonos állatfaj mintegy 400 példányának ad otthont, köztük afrikai oroszlánoknak és szibériai tigriseknek.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!