Előző
Következő
új cikk

Külföld

Túszdráma: klopfolóval rontott a szlovák bankba egy rabló

nepszava.hu|2018. jún 1. 14:16, frissítve: 2018. jún 1. 15:40
[A+ A-]

Illusztráció: Shutterstock

Bankrablási kísérlet történt péntek késő délelőtt a Szepességben, az Általános Hitelbank (VÚB) bankfiókjában. Klopfolóval a kezében, késsel is felfegyverkezve hatolt be a korompai (Krompachy) pénzintézetbe egy 33 éves férfi, és túszul ejtett egy női alkalmazottat. A túszdráma végül kora délután ért véget, egyelőre úgy tudni, senki sem sérült meg.

Miroslav V. e szavakkal lépett a bankba: "Most mindenki tűnjön el, kezdődik a show!" - írja a Bumm.sk. A férfi egy fiatal női alkalmazottat tartott fogva túszként, állítólag kést tartott a nő nyakához. A bank egy másik alkalmazottjának sikerült elmenekülnie.

A rablóval egy rendőrségi túsztárgyaló beszélt, aki bement a bankfiókba is. Később egy másik rendőr egy pizzás dobozt vitt be az épületbe.

A túszdráma 13:15 óra körül ért véget, amikor a rendőrség kivezette a bankból a túszként fogva tartott nőt, majd a rablót is. A banki alkalmazott sértetlennek tűnt.

A Sme.sk értesülései szerint Miroslav V. kamionsofőrként dolgozott, majd édesanyja halálát követően pszichikai problémák alakultak ki nála. Állítólag ivással és kábítószer-használattal kapcsolatos problémái is voltak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!