Előző
Következő
új cikk

Külföld

800 osztrák katona védi Putyint Bécsben

nepszava.hu|2018. jún 5. 15:05
[A+ A-]

Putyin Bécsben, 2018. június 5. Fotó: ALEX HALADA / AFP

Újraválasztása óta először jár Nyugat-Európában Vlagyimir Putyin - írja az Euronews az orosz elnök bécsi útjáról. Bár az osztrák kormány elkötelezett az EU mellett, egyúttal nyitna Oroszország felé is: az alkancellár már a Moszkva elleni szankciók eltörlését sürgeti.

Fokozott biztonsági intézkedések kísérik Vlagyimir Putyin keddi bécsi látogatását: az orosz elnök biztonságát 800 osztrák katona szavatolja első nyugat-európai látogatásán, márciusi újraválasztása óta. Putyin nem csak Sebastian Kurz osztrák szövetségi kancellárral tárgyal majd, de egy kétoldalú gazdasági fórumon is részt vesz.

"A párbeszéd különösen fontos olyankor, amikor a világban számos olyan feszültség van, amelyek csak Oroszország közreműködésével oldhatóak meg" - mondta a bécsi kormány szóvivője az Euronewsnak. Az osztrák kormány, egyfelől Európa-pártiságát hangsúlyozza, másrészt viszont Moszkvával is szorosabb kapcsolatra törekszik. Nemrég például Heinz-Christian Strache alkancellár a Moszkva elleni európai szankciók eltörlését szorgalmazta.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!