Előző
Következő
új cikk

Külföld

Megremegtek az épületek - Pécsen is érezni lehetett a horvát földrengést

nepszava.hu|2018. jún 7. 11:22
[A+ A-]

Slavonski Brod belvárosa. Illusztráció: Alen Gurovic / NurPhoto

Földrengés rázta meg csütörtök reggel a horvátországi Slavonski Brod térségét - írja az MTI. Személyi sérülésről és anyagi károkról nem érkezett jelentés, de a földmozgást érezni lehetett még Magyarország és Bosznia területén is. A horvát szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 3,8-as fokozatúra becsülte erejét, az MTA 4,1-re mérte.

A horvát szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 3,8-as fokozatúra becsülte a földrengés erejét. A földmozgás központja a boszniai határnál fekvő várostól 15 kilométerre délnyugatra volt, és egy jóval kisebb utórengés követte.

A Jutarnji List című horvát lap szerint a földrengés riadalmat keltett, de károkról és sérültekről nem érkeztek hírek. Szemtanúk szerint megremegtek az épületek és a bútorok. Egyes iskolákból kimenekítették a tanulókat, elővigyázatosságból távol kellett maradniuk az iskolaépületektől.

A földrengést magyar területen is érezni lehetett - közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézete. Tájékoztatása szerint a földrengés ereje a Richter-skála szerint 4,1-es erősségű volt, és a bejelentések többen érezték Pécs környékén is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!