Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mellár saját mozgalommal győzné le a Fideszt Pécsen

Népszava|2018. jún 7. 14:42
[A+ A-]

Mellár Tamás, független képviselő az Országgyűlésben. Fotó: Molnár Ádám

A Pécsett tíz ellenzéki párt támogatásával független parlamenti képviselővé választott közgazdász, Mellár Tamás mozgalmat indít annak érdekében, hogy a gazdaságilag rosszul teljesítő baranyai megyeszékhely a civilek széles körű összefogására építve megálljon a lejtőn, és új fejlődési pályára álljon. A Mindenki Pécsért nevet viselő mozgalom fórumot kíván teremteni a város polgárainak, ahol megbeszélhetik az őket érintő közös ügyeket, együtt gondolkodhatnak a lehetséges városfejlesztési alternatívákról, az élhető környezetről, a helyi társadalomról.

Mellár a Népszavának azt mondta, azért is indokoltnak látja a mozgalom elindítását, mert az áprilisi választás megmutatta, hogy nem lehet számítani az ellenzéki pártok összefogására, ugyanakkor Pécs nem várhat tovább, s ezért szükség van a városért tenni akaró polgárok véleményére, szakértelmére, tenni akarására együttműködésére. Mellár hozzátette, hogy a város nem remélhet megoldást Pécs fideszes vezetőitől a problémáira, merthogy épp ők jelentik a problémát.

A 65 esztendős közgazdász abban bízik, hogy a mozgalom képes lesz olyan jelölteket állítani a 2019-es önkormányzati választásra, akik többséget szereznek a voksoláson. A Mindenki Pécsért egyesületként működik majd, és nem kíván párttá alakulni, de hajlandó együtt gondolkodni a vele egy célért küzdő pártokkal.

Arra, hogy egy civil egyesület egy városban legyőzze az önkormányzati választáson a kormánypárt jelöltjeit 2014-ben volt már példa a régióban, hisz Dombóváron és Szigetváron egyaránt ez történt. Ezek a városok zavartalanul működnek azóta is, ám tény, hogy lényegesen nehezebben jutnak központi forrásokhoz, mint a fideszes vezetésű települések.

Ungár Tamás

Lájkoljon minket a Facebook-on is!